BAYERISCHES BLATT

Vår alldeles egen proffstidning sedan 1985!

Klubbtidningen Bayerisches Blatt är en högkvalitativ entusiasttidning för dig som gillar (eller älskar) BMW. Vi tvekar inte på att kalla Bayerisches Blatt för Sveriges bästa klubbtidning och när du upplever kvaliteten på innehåll, grafik och tryck förstår du vad vi menar.

Tidningen utkommer fyra gånger per år och innehåller allt som intresserar BMW-entusiasten, från reportage och tester till BMW-historia, reseskildringar samt information och träffreportage från klubbens sektioner.

Bayerisches Blatt finns inte ute i butik utan är en exklusiv förmån som kommer med medlemskapet i BMW Club Schweden.

BB#1 2024

Först nummret av Bayerisches Blatt för 2024 är på ingång.

För 2024 utgivningsplan kommer inom kort.

1990-talet

2000-talet

2010-talet

Petter Renhuldt
Petter RenhuldtChefredaktör och ansvarig utgivare

Bor: Lidingö, Stockholm

BMWCS Medlemsnr: 03265

Medlem sedan: 1999

Roll i BB:

Chefredaktör och ansvarig utgivare för Bayerisches Blatt sedan 2005. En oerhört stimulerande och utvecklande sysselsättning där jag tillsammans med mina redaktionskollegor och sektionsredaktörerna har förmånen att få snickra ihop en rackarns bra tidning för BMW-klubbens medlemmar.

Privat:

Driver ett eget företag med inriktning på marknadsföring och kommunikation. Knappast av en slump är merparten av mina uppdrag bilrelaterade i någon mån. På fritiden (och i jobbet) är jag en rätt social typ vilket innebär att jag gillar att umgås med mina döttrar, min familj, kompisar, BMW-folk och andra intressanta individer, odla mitt bilintresse, bankörning, ridning, skidåkning, vandring, resor, kultur och inte minst god mat och goda viner.

BMW-innehav:

Fjordblå BMW 2000 tii Touring -72 (enligt mina döttrar bortlovad till dem när de tar körkort…)
Alpina-blå Alpina E46 B3 3.3 Touring Allrad -02

Drömbilar:

Mer drömmar än pengar… McLaren F1, Porsche Carrera GT, Porsche 911 R -67, BMW E46 M3 CSL, BMW E90 M3 Competition (helst manuell), Singer 911, BMW E34 & E61 M5 Touring, Pagani Zonda F Clubsport, Maserati Quattroporte GTS, Alpina E30 C2 2.7 Touring Allrad, Lexus LF-A, Lamborghini Murcielago LP670-4 SV, Porsche 991 GT3 Touring

BMW-minnen:

En tur i 02:an får mig att automatiskt dra på smilbanden. Kul, enkelt okomplicerat. Ska jag välja ett specifikt BMW-minne så får det bli BMW Classic Tour 2012, en magisk roadtrip i BMW AG:s regi från sydtyska Aying till Como-sjön. BMW ställde upp med stora lyxsedaner från sex decennier och under två vackra vårdagar gick färden genom fyra länder och åtminstone tre klimatzoner, ner i dalar och över det ena magnifika alppasset efter det andra, ända ner till ett solvarmt Lago di Como. Resan avslutades med en magnifik helg på en av världens mest exklusiva bilutställningar, Concorso d´Eleganza Villa d´Este. Oförglömligt och maxat på alla sätt.

Niklas van Ingelandt
Niklas van IngelandtRedaktör

Bor: Trångsund, Stockholm

BMWCS Medlemsnr: 06389

Medlem sedan: 2005

Roll i BB:

Skriver reportage, framför allt om bilar vi i redaktionen får förmånen att köra. Försöker mig så smått på att skriva om annat som fångat mitt intresse kring BMW som jag själv är nyfiken på att få veta mer om, exv. tillbehör och märkeshistoria.

Privat:

Som halvt fransk till börden så passar det ju bra att man har ett stort intresse för matlagning, viner och det mesta som hör det sköna livet till.
Gillar att resa och se nya spännande platser.

BMW-innehav:

BMW E46 330 Ci Cabriolet -03
BMW F02 750Li -09

Drömbilar:

Oj, det här blir inte lätt då jag redan har två av de som jag verkligen har velat ha! Men en E39 M5 skulle inte vara helt fel. Eller en E89 Z4 sDrive35si kanske, eller… Ja, ni fattar! Om man ska välja något utanför BMW så kanske en sen Corvette kunde vara spännande. Kanske man skulle kika på Porsche av något slag, vem vet?

BMW-minnen:

När jag hämtade min första BMW är ju ett härligt minne. En sprillans ny E39 530i med M-paket. Året var 2001 och jag hade väl (egentligen) inte fått ok på inköpet från sambon direkt. Det blev en del sura miner och det dröjde ett par dagar innan hon ens åkte med mig i den.

Att få hämta 750Li:n efter ett par månaders väntan var också väldigt härligt. All spännande utrustning, storleken på bilen, kraften i maskin, pondusen på vägen. Ja, det var verkligen underbart att glida hemåt med nyförvärvet, kände mig som en kung. Och gör det fortfarande varje gång jag kör den.

Men att få ta fram cabben på våren, ta den första öppna turen på härliga slingriga vårvägar är lika härligt varje år.

Ingvar Wiklander
Ingvar WiklanderRedaktör

Bor: Tyresö, Stockholm

BMWCS Medlemsnr: 8055

Medlem sedan: 2011

Roll i BB:

Är lite av allround i redaktionen, skriver om träffar, märkes- och modellhistoria, provkörningar mm. Det senare med ett visst fokus på i-modellerna samt gärna M och SUV. Följer utvecklingen av elbilsmarknaden och ett tekniskt och samhällsinriktat perspektiv.

Privat:

Jag driver eget företag inom telekonsultbranschen. När jag inte skriver eller jobbar blir det inte golf utan snarare resor och husvård. Däremellan blir det bilkörning och då gärna på bana. Våra bilar tål ju att köras mer än till stormarknaden för att handla! Utöver detta så tar familj och husdjuren (fyra raskatter) sin tid och plats samt en dotter som har fått banåkarbacill i sig och behöver lite coaching mellan varven (ofrivillig vits).

BMW-innehav:

BMW E60 M5 -05

Drömbilar:

En fråga som inte går att svara på men om man får drömma; BMW E30 M3 Evo, MB 220/280 SE Cabriolet, Buick- 57 2 d HT, Maserati Quattroporte GTS, m.fl.

BMW-minnen:

Finns många men här är några. Fastetsat finns bland annat från Förenade Bil i Wennergren Center efter att ha kollat på nya E23 735i eller när vi köpte vår första 525 -89. Ett annat är naturligtvis när jag 1969 fick ta körkort i en BMW 1602. Wow, snacka om kung i stan! Provkörningen av en vinröd E28 520 på Ringvägens Bilsöndagsbörs (blev dessvärre inget köp den gången).

Janne Törnkvist
Janne TörnkvistRedaktör

Bor: Solna, Stockholm

BMWCS Medlemsnr: 06236

Medlem sedan: 2005

Roll i BB:

Ingår i redaktionsrådet, skriver reportage och försöker även ta lite bilder till stöd för den text jag skrivit.

Privat:

IT-arbetare i egen regi. Gift med Ann och har två utflugna barn, Helena och Per. Är sedan juli 2015 en mycket stolt morfar till Philip.
När tid finns över efter IT-arbete och BMW-nörderi tillbringas tid i familjens sommarhus i norra Bohuslän.

BMW-innehav:

Alpina G31 D5S Touring -18
Alpina F11 B5 Edition 50 Touring -15

Drömbilar:

Porsche 911 992 Turbo S
Alpina B12 5.7 Coupé

BMW-minnen:

De trevliga träffarna runt Vättern för ett par år sedan, besöket vintern 2014 på BMW FIZ inklusive deras enorma vindtunnel samt mitt besök på Alpina-fabriken i samband med företaget Alpinas 50-årsjubileum sommaren 2015. Sist men inte minst, mina provkörningar av diverse olika Alpina-modeller i Bayern tillsammans med min kompis David Jalali.

Vad ger tidningen dig?

  • Fyra nummer per år
  • Läs om alla sektioners evenemang
  • Se våra medlemsförmåner och rabatter
  • Nyheter inom klubben och BMW
  • Möjlighet att bidra med egna artiklar
  • En klubbtidning av högsta kvalité
  • Bilreportage
  • Ett nöje att läsa!