Nationaldagsturen 2024

Välkommen till en ny nationaldagstur med BMW CS West!

Som traditionen bjuder så gör vi en lite längre utflykt till ett trevligt mål med anknytning till nationaldagen eller motorhistoriska fordon, så här på Motorhistoriska dagen, instiftat av Motorhistoriska Riksförbundet (MHRF).

I år har vi tänkt att leda er på en trevlig tur från Göteborg på små roliga och kringliga vägar upp till de västgötska slätterna, där målet är en lunch på Bjertorp Slott i Kvänum, strax utanför Vara.
Vi samlas på pendelparkeringen invid ÖIS gården, Korndalsvägen 2, Göteborg, vid toppen av Kallebäck i god tid för att kunna köra ut från parkeringen kl. 10:00.

Rutten för dagen framgår av kartlänken nedan.
https://maps.app.goo.gl/qfN8oQeRsexuBun3A

Vi kommer att ha uppsamlingsplatser längs med rutten för dem som önskar ansluta utmed vägen på följande ställen: Pump (Q-star)/Hindås (10:35) – Ödenäs Skola/Kyrka (10:50) – MIO Möbler/Alingsås (11:10) – Anten jvg stn (11:20) – Järnia/Sollebrunn (11:45).
Viktigt! Tiderna avser PLANERADE avgångstider från respektive plats. OM vi är tidiga så väntar vi in dessa tider men OM vi är sena så passerar vi bara utan att stanna.

Lunchen är planerad att ta sin början ca 12:30 – men viss tolerans för trafikpåverkan har restaurangen medgett. Det kommer att erbjudas en en-rätters lunch i slottsrestaurangen – medlemmarna betalar detta själva denna gång – och det kommer att kosta 175:-/person + ev. dryck. Det kan finnas möjlighet att kunna beställa deras två-rätters lunch, som då kostar 275:-/person + ev. dryck. Kaffe och kaka på maten ingår i båda fallen.

Vi kommer att företa oss en quiz som knåpats ihop, medan vi väntar på att bli serverade och priser för pallplatserna kommer att delas ut.
Lunchen fortgår så länge vi önskar – men vi som vill vara med på del två av dagens utflykt bör lämna Bjertorp senast 14:00.

För övriga avslutas dagens utflykt här och var och en tar sig hem efter eget tycke.

För övriga avslutas dagens utflykt efter lunchen på Bjertorp och var och en tar sig hem efter eget tycke. Vad är då del två? Jo, vi har ordnat så att vi får komma och titta på när det är Track Day på Kinnekulle Ring. Vi kommer att erbjudas en uppvisningsyta på området och kan fritt spankulera omkring och titta. Det är Bilkompaniet som håller i denna på nationaldagen och som många säkert känner till så är det inte riktigt standardbilar de köper och säljer, utan det är Porsche, Ferrari, Lamborghini och andra lyx- och supersportbilar.

Vi kommer inte att kunna delta och köra, men vi får se en del riktigt fina supersportbilar köra runt på banan och kan gå och kika runt på området samt i depån.

Detta är en medlemsaktivitet så alla deltagare skall vid anmodan kunna visa sitt medlemskort – och som vanligt så kör vi snyggt och ordentligt och håller hastighetsbegränsningen.

Vi skulle uppskatta om alla meddelar om de vill vara med på lunchen eller ej via bifogat formulär – för att ge Bjertorp Slott en sportslig chans att förbereda sig.

OBS! Anmälan lunch Bjertorp Slott:
https://forms.gle/7NWrqrmKs5ibCnzE7

Datum: Torsdag 6:e juni
Tid: 10.00 (Avfärd från pendelparkeringen invid ÖIS gården)
Körsträcka: https://maps.app.goo.gl/qfN8oQeRsexuBun3A

Varmt välkomna till denna dag!

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Datum

jun 06 2024

Tid

10:00 - 18:00

Platser

Bjärtorp Slott
Bjärtorp Slott
Bjertorp Slott, Fyrunga, 535 91 Kvänum
Kategori
Till toppen