Försenad BB 1/18 på väg!

Produktionen av BB 1/18 är som du säkert har uppmärksammat kraftigt försenad, i skrivande stund ca 4 veckor. Som det ser ut nu håller tidningen på att tr yckas och kommer att postas under nästa vecka. Redaktionen beklagar det inträffade men hoppas att du håller ut lite till.

I BB 1/18 får vi bland annat en åktur i ’glassiga’ GLAS V8, nosa på bilfabrikanten Glas som i slutet av 60-talet togs över av BMW, ta en bayersk mini-roadtrip i två vassa fyrhjulsdrivna Alpinor samt tips på vårens BMW-accessoarer från BMW Lifestyle Shop:

  • BMW-GLAS 3000 V8Vår tyske vän Wolfgang Blaube tar en sväng i BMW-GLAS 3000 V8 – den bayerska lyxcoupén med italienska undertoner som tack vare sina formmässiga likheter med Maseratis Quattroporte fick smeknamnet ”Glaseratin”.

  • HISTORIEN OM HANS GLAS GMBHBMW:s fabrik i Dingolfing några mil nordost om München tillhörde från början traktens andra biltillverkare, Glas. Företaget, som från början var en framgångsrik tillverkare av jordbruksmaskiner och i början av 1950-talet sadlade om till att bygga skotrar och bilar, är ett stycke fascinerande tysk entreprenör- och industrihistoria, ända till dess att äventyret i slutet av 1960-talet tog ända med förskräckelse och den krisande koncernen köptes upp av BMW.

  • ROADTRIP I ALPINA B5 BITURBO & D3 BITURBO TOURINGJanne Törnkvist beger sig till Buchloe med omnejd för att prova ett par fyrhjulsdrivna Alpinor, direktörsmissilen B5 Biturbo Sedan Allrad och dieselraketen D3 Biturbo Touring Allrad.

  • BMWCS SOMMARTRÄFF PÅ KNUTAN & NYSTART FÖR BMWCS MOTORSPORT!Tack vare ett gäng eldsjälar och en massa nedlagd tid i form av kvällar och helger har gamla BMW Sport Club fått nytt liv då bankörningssektionen har startats om på nytt under nytt namn: BMWCS Motorsport. 2018 är första verksamhetssäsongen och med kort varsel har man lyckats skaka nytt liv i BMW Cup med inte mindre än 8 deltävlingar samt inplanerade bankörningstillfällen för gatbilar på Knutstorp den 1-2 augusti då BMWCS Sommarträff går av stapeln.

BB-redaktionen hoppas att du har överseende med förseningen och att BB 1/18 levererar en stunds kvalitativ läsning.

Redaktionen vill som vanligt gärna veta vad du tycker om BB och hur vi kan göra tidningen ännu bättre. Kanske vill du bidra genom att skriva om något BMW-relaterat som ligger dig varmt om hjärtat?

Hör av dig till oss på: redaktionen@bmwcs.com

Med vänliga hälsningar,

BB-redaktionen genom Petter Renhuldt