På grund av lite sjukdomselände har produktionen av årets sista nummer av BB tyvärr haltat något och BB 4/17 beräknas därför nå medlemmarna först efter nyår. Redaktionen ber om ursäkt för förseningen men hoppas att BB 4 kommer att ge en stunds kvalitativ läsning när den väl anländer i en brevlåda nära dig.

BB 4/17 bjuder på referat från sektionernas aktiviteter och träffar under hösten; dessutom åker vi på en nedcabbad roadtrip i vintrig alpmiljö i en 02 Baur Cabriolet, får oss en lektion i BMW:s mångåriga samarbete med karosserifirman Baur, bekantar oss med BMW:s hyllningskoncept från 2015, 3.0 CSL Hommage och besöker världens största entusiastbilsmässa, Techno Classica i Essen:

 • ROADTRIP: BMW 2002 BAUR CABRIOLET I DOLOMITERNA

  – Tyske motorjournalisten och bilhistorikern Wolfgang Blaube lyckas övertala BMW Classic att låna ut deras 2002 Baur Cabriolet och ger sig iväg på en vintrig och isig 3-dagars roadtrip i en av världens vackraste bergsområden, Val Gardena i italienska Dolomiterna.

 • BAUR & BMW

  – Karossbyggaren Baur är i BMW-sammanhang kanske är mest känd för sina udda targacabriolet-utföranden på 02-serien och 3-serien, men faktum är att man började bygga karosser åt BMW redan på 30-talet.

 • BMW 3.0 CSL HOMMAGE

  – E9 3.0 CSL har avhandlats på längden och tvären i detta forum på sistone. Niklas van Ingelandt har tittat lite närmare på den retroinspirerade men framtidsorienterade konceptstudien 3.0 CSL Hommage som BMW presenterade 2015.

 • TECHNO CLASSICA ESSEN

  – Varje vår går världens största mässa för tok-, över-, lagom- och orenoverade entusiastbilar av stapeln i tyska Essen. I april begav sig kvartetten Bertil Ungren, Michael Franzetti, Ted Willes och Per Baumann till den gamla industristaden för att se spektaklet med egna ögon.

BB-redaktionen vill avslutningsvis önska en God jul och ett Gott nytt år och hoppas att du som läsare har överseende med förseningen och att BB 4/17 ger dig en stunds trevlig läsning.

Vi vill även gärna veta vad du tycker om BB och hur vi kan göra tidningen ännu bättre. Kanske vill du bidra genom att skriva om något BMW-relaterat som ligger dig varmt om hjärtat?
Hör av dig till oss på: redaktionen@bmwcs.com

Med vänliga hälsningar, BB-redaktionen

Petter Renhuldt
Niklas van Ingelandt
Janne Törnkvist
Ingvar Wiklander