Kalender
Ladda ner som iCal-fil
Dala Sportbilsfestival, ny plats
Från Fredag, 28. Juni 2019 -  08:00
Till Söndag, 30. Juni 2019 - 17:00
Träffar : 846
av Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lördagens publika festivaldag den 29 juni nu sker mitt inne i hjärtat av Leksand istället för på Tallhed i Orsa. Leksand har ett stort utbud av mycket trevliga caféer och matställen som vi kommer att nyttja under lördagen. Det pågår även andra aktiviteter i centrum som den traditionsenliga spelmansstämman med folkmusik och dans lite varstans!

Medlemmar i BMW Club Schweden samlas i förväg innan infarten till festivalen.

Tidsprogram
09.00 Kaffemagasinet i Leksand, Stationsgatan 6 i Leksand där vi tar en kort fika.
09.45 Färd mot Tegera Arena och själva festivalen.
10.30 Festivalen öppnar.
15.30 Festivalen slutar.

På Tegera Arena ställer bilklubbarna ut sina sportbilar i en regnbågeformation.

Ett femtontal bilklubbar och ett par hundra entusiast- och sportbilar finns till avnjutning, tillika så kommer tillsammans med den lokala arrangöreren ”Åkdon och Termos” att ställa ut ett hundratal av sina bilar. M-Bilar Group i Dalarna och några andra bilåterförsäljare kommer att visa sina nybilar påplats vid Tegera Arena.

”Samtidigt som sport- och entusiastsbilsträff pågår vid Tegera Arena har alla bilklubbar möjligheten att visa upp sig på torget mitt i Leksands hjärta. Det blir en levande sportbilsshow där klubbarna byter av varandra och vi intervjuar er, tillsammans med sidekicken Kalle Moraeus och publiken får höra unika berättelser av utvalda pärlor.”

Klockan 15.00 avslutas dagen med prisutdelningen till ”Leksands Peoples Choice” som publiken röstat fram under dagen. Alla bilar deltar och har möjlighet att vinna. Prisutdelningen sker på festivalplatsen, till vinnande bil och vinnande röstande besökare.

Klubben bjuder sina medlemmar på lunch under dagen.

I samband med evenemanget går det att spendera en hel helg(28-30:e Juni) i vackra Tällberg där mycket äger rum. Middagar, Musikquiz med Kalle Moraéus och band samt utflykter för hela familjen. Huvudevenemanget äger rum på Klockaregården där det finns BMW CS-deltagare. Det hotellet är fullbokat men dörr i dörr ligger Hotell Gyllene Hornet.

Hela evenemanget är för stort för att beskriva i en enkel text så besök gärna siten:

https://www.driveracademy.se/dala-sportbilsfestival/

Vi är tacksamma för en föranmälan görs senast onsdag 26:e Juni till e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. oavsett om du kommer bara på festivaldagen eller på helgen.

Ange om du kommer enbart på festivalen eller på hela eller delar av helgen så vi kan beräkna antalet frukostar mm.

Varmt välkomna önskar Driver Academy och Stockholmssektionens Styrelse!

Plats Leksand
BMW Club Schweden - Tackjärnsvägen 2 - 168 68 Bromma - Tel: 070-090 17 97