BMW 3.0 CSL (bränsleförbrukning kombinerad: 11,0 l/100 km; CO2-utsläpp sammanlagt: 249 g/km enligt WLTP; detaljer enligt NEDC: – ) kombinerar en unik design med en puristisk prestandaupplevelse i två säten. Den förmedlar fram till i dag på ett extremt fokuserat sätt konceptet som skapades på 1970-talet med att tillämpa racerbaneteknologi designad för ren körglädje på vägen. BMW 3.0 CSL utvecklades med avsikten att kombinera det bästa från fem decennier av racingexpertis från BMW M GmbH i en bil med en mycket känslomässig aura.

Alla aspekter av dess karaktär – dynamisk exteriör elegans, en klassisk sportbilscockpit, intelligent lättviktskonstruktion, en rak sexcylindrig motor, manuell växellåda och bakhjulsdrift – är baserade på traditionella principer för en BMW M-bil. De kompletterar varandra med hjälp av den senaste tekniken för att skapa den ultimata symbolen för fascination för topprestanda i stil med varumärket som varit framgångsrikt i 50 år.

En tur i en BMW 3.0 CSL är därför inte bara en exklusiv högpresterande upplevelse, utan också ett känslomässigt möte med historien och nutiden av världens mest kraftfulla brev. BMW 3.0 CSL som en begränsad produktionsserie som innehåller utstuderat hantverk. BMW 3.0 CSL produceras i en strikt begränsad upplaga.

För att uppmärksamma jubileet kommer exakt 50 numrerade enheter av specialmodellen att säljas. Redan från början ger detta BMW 3.0 CSL status som en sällsynthet som kommer att hitta sin plats i fordonssamlingarna av särskilt lojala och entusiastiska fans av märket BMW M. Tillverkningen av alla fordon kommer att ta cirka tre månader.

Var och en av dem är skapad med absolut hängivenhet till excellens inom hantverk och exakt koordinerad teknik i en utarbetad tillverkningsprocess på den externa platsen för BMW Group Dingolfings fabrik i Moosthenning, Nedre Bayern. De exklusiva inre komponenterna i kolfiberförstärkt plast (CFRP) tillverkas för hand både i München och på BMW Groups komponentfabrik i Landshut av specialutsedda karossspecialister. En specifik process utformades också för lackeringen av BMW 3.0 CSL, där hantverk och toppmodern teknik kompletterar varandra för att förse varje enskild del med sin karakteristiska färgdesign.

Dessutom ansvarar ett team på 30 speciellt kvalificerade och erfarna tekniker för konfiguration och montering av fordonen. På grund av komplexiteten i processerna i fabriken genomgår varje BMW 3.0 CSL åtta monteringscykler på lika många produktionsstationer, en procedur som tar upp till 10 dagar totalt. Sammantaget innebär den extremt höga andelen individuellt manuellt arbete att tiden som krävs för att montera en BMW 3.0 CSL är många gånger högre än för en konventionell BMW M-bil.

Efter färdigställande i fabriken genomgår varje fordon också en kvalitetskontroll och godkännandeprocess i flera steg på Dingolfings huvudfabrik innan det släpps för leverans till kunden. BMW Group Plant Dingolfing är företagets största europeiska produktionsanläggning. Förutom flera BMW M-bilar tillverkas där lyxsedanerna i BMW 7-serien och karosskomponenter för Rolls-Royce Motor Cars.

Den framgångsrika turistbilen – en förebild på sin tid. Som reinkarnationen av en legendarisk sportbil både för racerbanan och vägen, besitter BMW 3.0 CSL alla egenskaper hos en puristisk bil. Den förkroppsligar glädjen av klassisk körning och en medvetenhet om de traditionella rötter BMW M GmbH i en unik exklusiv form. Dess självbetitlade förebild anses vara den första bilen som bär DNA för maximal körglädje och passion, en omisskännlig egenskap hos BMW M-bilar än i dag.

Under grundandet av BMW Motorsport GmbH utvecklades den för att användas i tävlingar för touringbilar, där den blev den mest framgångsrika racerbilen i sin tid. Racerversionen av den historiska BMW 3.0 CSL vann European Touring Car Championship under sin första säsong 1973 – och upprepade denna titelvinst fem gånger i rad från 1975 till 1979. Förare som Toine Hezemans, Hans-Joachim Stuck, Chris Amon och Niki Lauda lämnade tävlingen bakom sig på Nürburgring och många andra banor, följt av BMW:s första segrar på amerikanska banor så tidigt som 1975. Alla dessa framgångar hjälpte fabrikens racingbilar att vinna internationell popularitet.