Spring Break 2024

Vad är Spring Break?

Syftet med Spring Break är att återuppliva klubbens vårstart som tidigare skedde på Mantorp Park under åren 2007 – 2012 fast nu på en konferensanläggning istället.
Med de tre “G:ena”; Gemenskap, Glädje och God mat så bjuds våra BMW Club Schweden medlemmar med respektive in (måste vara familjemedlem). De som kommer är i alla åldrar, kön och ifrån hela landet. Johannebergs Slott blev platsen för nystarten under 2022. Tillsammans i ett dygn umgås vi allihop med bilutställning, gemensamma och enskilda aktiviteter samt en 3-rättersmiddag. Söndagen fördrivs med en kortare körning på vackra vägar samt ett kulturellt besök och en lättare måltid.

Inför 2024

Deltagaravgiften för evenemanget är per person 1 845 kr i enkelrum eller 3 095 kr för två personer i dubbelrum. I detta ingår eftermiddagsfika med smörgås vid ankomst, trerättersmiddag, övernattning, frukost, guidning på brandbilsmuséet eller Gysinge Bruk samt efterföljande fikabuffét. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Till middagen erbjuder herrgården ett vinpaket för 300 kr med tre utvalda viner, ett till varje rätt, som förbeställs redan vid anmälan. Det går inte att välja viner separat till middagen. Öl, vatten och läsk beställs i baren före middagen och betalas enligt gällande prislista (ingen förbeställning krävs).

Hotellet kan även erbjuda rum för dig som vill ta med din hund. För detta tillkommer en engångskostnad om 250 kr.

FULLBOKAT!

Anmälan

Vi välkomnar dig att ta med din partner på evenemanget. Han/hon måste dock ha ett familjemedlemskap. Familjemedlemskapet kostar 100 kr per år och tecknas via klubbens medlemsansvarige Göran Benjamin på goran.benjamin@gmail.com. Ange huvudmedlemmens nummer och medföljandes fulla namn (måste ha samma bostadsadress som huvudmedlemmen).

Vi hoppas att träffprogrammet lockar och att du bestämmer dig för att delta. Sista dag för anmälan till Spring Break 2024 är fredag 1 mars och anmälan mejlas till: springbreak@bmwcs.com.

Din anmälan besvaras inom 3 – 4 dagar från den har anlänt. Vi ber om förståelse för detta.

Alla anmälningar tas om hand i den turordning de anlänt.

OBS! Antalet platser till evenemanget är begränsat och ”först-till-kvarn”-principen gäller.

I anmälan behöver vi nedanstående uppgifter (en uppgift per rad) från dig/er:

 • Namn och medlemsnummer på samtliga deltagare
 • Mobiltelefonnummer
 • Bostadsort och ungefärlig körsträcka till Gysinge Herrgård (Ziehlfahrt)
 • Enkel- eller dubbelrum
 • Antal vinpaket (0/1/2 o s v)
 • Om du/ni vill delta i söndagens arrangemang, d v s guidning på brandbilsmuseet eller
  Gysinge Bruk; båda tar cirka 1,5 h. Ange vilken guidning respektive person önskar guidning.

Det går lika bra om du vill ta en lång frukost och inte vill deltaga i söndagens guidning, ange i så fall detta.

Allergier eller önskemål om specialkost

 • Vänligen notera att det är 100 – 200 meters gångavstånd mellan vardera matsal – parkering – rum – reception. Så ange om du har svårt att gå denna sträcka så ordnar vi ett rum med så kort sträcka att gå som möjligt.
 • Om du önskar hundrum. Ange vilken storlek din hund har. Liten, mellan eller stor.
 • Eventuell annan information av vikt för oss arrangörer.

OBS! VAR NOGA OCH ANGE SAMTLIGA OVANNÄMNDA UPPGIFTER I DIN ANMÄLAN. DEN ÄR ENDAST GILTIG OM ALLA EFTERFRÅGADE UPPGIFTER FINNS MED!

Anmälan är bindande. Betalning av deltagaravgift samt eventuellt vinpaket sker vid ankomsten. Vid avbokning som sker senare än fredag den 5 april eller om den anmälde inte infinner sig kommer hela deltagaravgiften och annat som eventuellt bokats att faktureras den anmälde direkt av hotellet. Avbokning med läkarintyg efter det datumet friställer den anmälde från att erlägga hela deltagarvgiften.

Vänligen notera att hotellrummen är under löpande renovering. Det finns ett par olika sorters rum, från ekonomi- till minisvit. Rummens typ kommer att fördelas efter anmälningstillfället. Det innebär att de som anmäler sig först får ett lite bättre rum och de som anmäler sig senare får enklare rum. Detta går inte att runda och vi ber om förståelse för detta.

På området

Den 4 – 5 maj 2024 välkomnar vi alla BMW CS-medlemmar till uppföljaren av de två senaste vårarnas mycket uppskattade familjeevenemang, BMW Spring Break (BMW Frühlingstreffen). När något genomförs för tredje gången får man kalla det en tradition och så är det nu med denna tillställning. Efter två år på Johannesbergs Slott håller vi 2024 till på anrika och nyrenoverade Gysinge Herrgård. Den ligger två timmars bilresa nordväst om Stockholm. Herrgården är naturskönt belägen vid Gysinge Bruk, precis invid Dalälven.

Alla BMW-nördar med eller utan medföljande partner är varmt välkomna till detta tvådagars-evenemang baserat på vår devis, ”de tre G:na”, det vill säga Gemenskap, Glädje och God mat.

Gemenskapen är förstås själva kärnan i träffen, men valet av Gysinge Herrgård som arena för evenemanget ger det en både elegant och ombonad inramning samt erbjuder ett antal ytterligare fördelar

 • Bra parkeringsmöjligheter 
 • Mat utöver det vanliga 
 • Mysiga lokaler 
 • Vackra omgivningar 

Program 2024

LÖRDAG 4 MAJ

14:00 – 16:00
Ankomst till Gysinge Herrgård. Parkeringsvärdarna anvisar plats för din BMW, du checkar in på rummet och betalar för din vistelse inklusive eventuella vinpaket.

14.00 – 16.00
Eftermiddagsfika med smörgås i Lärken – konferensmatsalen.

15:00 – 18:00
Bilutställning med deltagarnas eleganta BMW-bilar. Läs ett klassiskt exemplar av äldre Bayerisches Blatt i sällskapsrummet och minns svunna tider. Ta en promenad i de vackra omgivningarna kring bruket.

19:00 – 22:00
Trerätters middag i restaurangen.

 

SÖNDAG 5 Maj

07:45 – 10:00
Stor frukostbuffé i restaurangen.

09:30 – 12:30
Guidning på antingen brandbilsmuséet eller Gysinge Bruk.

10:00 – 14:00
Fikabuffé i Lärken.

11:00 –
Fritt avslut, hemfärd i egen takt.

Gysinge Herrgård

Gysinge bruk grundades redan på 1660-talet. Bruket var Gästriklands enda vallonbruk och är idag en av Sveriges bäst bevarade.
Vallonsmidet infördes i slutet av 1600-talet och bruket utvecklades successivt till ett av de största i landet. En av brukspatronerna var Eva Höök som ledde bruket i över 40 år i början av 1700-talet. Den ståtliga herrgården med sin välskötta park, långa rader av arbetar- och smedsbostäder, kallbadhus, orangeri, värdshus, brukshandel, magasin och smedja är bara några av de många bevarade byggnaderna på bruket.

I teknikhistoriska kretsar är Gysinge världsberömt. I slutet av 1800-talet fick de gamla järnbruken svårare att klara sig ekonomiskt. I Gysinge försökte brukspatronen Benedicks möta krisen med att satsa på ny teknik. År 1900 lyckades ingenjör F A Kjellin för första gången smälta järn med hjälp av elektricitet. Elektrostålugnen gjorde stålframställningen mindre beroende av kol och både enklare och billigare. Kjellinska ugnen är idag ett museum.
Gysinge hade stora skogsegendomar och för att ta vara på skogen byggdes år 1890 en sulfitfabrik. Fabriken fick en kort historia då den förstördes i en brand 1901. På platsen byggdes istället ett elektrostålverk som var i drift fram till 1927.

Efter brukets nedläggning var Gysinge Herrgård pensionat, men hotades 1968 med rivning. Efter namninsamlingar i orten fick dåvarande Österfärnebo kommun kontakt med byggmästare Anders Diös i Uppsala, som för 1 krona köpte det då förfallna huset och en vildvuxen trädgård. Han i sin tur överlät Gysinge Herrgård 1969 för hundra kronor till PRO, Pensionärernas Riksorganisation, som sökte en kursgård. Efter omfattande renovering och ombyggnader invigdes Gysinge Herrgård den 16 juni 1971 som ”världens första kursgård för pensionärer och ägd av pensionärer”. Från januari 2022 ägs nu Gysinge Herrgård av Jula Hotell AB.

2022

96

Deltagare

52

Antal bilar

Reportage i klubbens tidning nummer 3 2022

2023

150

Deltagare

75

Antal bilar

Reportage för Spring Break från BB 2023 kommer inom kort.

Vad är betyget från tidigare Spring Breaks?

Årets springbreak 2023 var premiär för oss som nya medlemmar.

Vi upplevde att det var väldigt proffsigt arrangerat med mycket att se och göra och att bilentusiaster är trevliga visste vi ju innan.

Vi ser fram emot Spring Break 2024!

Lennie Engström - Kalmar

Det var premiär för mig och min fru med Spring Break 2023 och vi båda blev och är positiva till hela upplägget.

Och därmed är vi förväntansfulla till kommande Spring Break och andra BMW träffar, gärna med gemensamma turer med våra bimmers.

Toni Holkko - Älvkarleby

Så fantastiskt att det finns sådana eldsjälar som verkligen brinner för bilmärket BMW som ger oss läsare något meningsfullt och trevligt att läsa om kvällarna i dessa något bistra tider

Spring Break 2023 var jag på med min sambo Linda och det var vår första.

Sammanfattning:

 • Fina bilar, bra människor och god mat
 • Tur med vädret hade vi också…

Vi var överlag supernöjda!

Patrik Karlsson - Vintrosa

Vi tyckte att det var trevligt bägge åren så vi kommer åter nästa vår 2024!

Urban & Lena Boström - Kolmården

Det personliga och varma mottagande som vi fick när vi, som helt nya i BMW- klubben anmälde oss till Spring Break 2023, var helt fantastiskt.

Vi kände oss verkligen välkomna.

Väl på plats upplevde vi arrangemanget mycket trevligt, givande och välordnat. Vi, min hustru och jag, ser därför fram emot kommande Spring Break.

Stig & Ann - Halmstad

Jag och min fru var med första gången och vi tyckte att det var ett riktigt bra evenemang!

Dels är platsen bra men bra mat och trevliga omgivningar och dels så tycket vi att utflykten till Sigtuna var givande!

Anders Larsson

Trots jag varit medlem i BMWCS i säkert 15 år var det första gången jag deltog i denna typ av gemensamma event men det var definitivt inte den enda och sista gången.

Så trevligt att träffa likasinnade med ett gemensamt intresse, BMW, och valet av plats var ju helt underbar, fantastiskt vacker miljö, spa-anläggning, god mat, trevliga och mysiga människor och många fina BMW-bilar!

Kul att se och uppleva blandningen av bilar från 70-talet till helt nya BMW-modeller och se hur bildesign utvecklats under tid. En sak är säker, det finns inbyggd charm i alla årsmodeller och generationer av BMW.

Mikael Pettersson

Stort tack för årets Spring Break! Träffen och dess upplägg är i likhet med flera tidigare är vad ”vanliga” BMW-ägare uppskattar, d v s att träffa gamla och nya personer under trevliga former där intresset för bilmärket åtminstone initialt är den uppenbara gemensamma nämnaren.

Men efter litet snack och samvaro visar det sig ofta att man delar även andra intressen och erfarenheter i livet. Att nästan hundra personer slöt upp är ett betyg så gott som något! Några var med för första gången, exempelvis var det ett par vid vårt bord som hade bläddrat i Bayerisches Blatt hos en BMW-återförsäljare och tyckt att BMWCS verkade en kul klubb att gå med i, vilket de följaktligen också hade gjort!

I andra änden av deltagarspektret fanns ”det gamla gardet”, de som ”alltid” är med på klubbens träffar och som det alltid är kul att möta igen, särskilt nu efter de tråkiga pandemiåren. Arrangemanget var välordnat.

Hotellbokningen funkade fint även om deras faktura hamnade i min skräppost. Middagen var god även om den tog litet väl lång tid, baren hann nästan stänga. Frukosten var i toppklass. Besöket på Wira var intressant, bra med guidning. Den lokala Riala-lättölen smakade bra liksom laxsalladen. Vi valde dessutom bort ruttalternativet ”Motorväg” i gps:en vilket innebar att vi fick en trevlig resa både dit och hem. Nu ser jag fram mot några Brostugeträffar!

Lasse Hannéll

När vi blev välkomnade till eventet var spänningen och förväntan stor. Vad som sedan skulle komma överträffade våra förhoppningar på alla plan.

Vi kände en sådan gemenskap och samhörighet med alla deltagare och vi ser mycket fram emot nästa träff!

Eddie Andersson & Emma Larsson

Uppslutningen av BMW-bilar från olika tidsepoker på Johannesbergs slotts parkering lördagen den 7 maj var både stor och varierad! Eftermiddagen kunde fördrivas med frågesport, ett spa-besök eller en promenad runt på parkeringen för att betrakta (sparka däck som vi säger i Sthlm) alla fina BMW-bilar på plats.

Därefter var det dags att inta en mycket god trerättersmiddag med god dryck. Efter en god natts sömn började söndagen med frukost varpå vi åkte vidare till Wira Bruk där vi fick en väldig intressant guidning med en avslutande lunch.

En mycket trevlig helg i BMW Club Schwedens/Stockholmssektionen regi. Stort tack!

Rolf Karlsson & Karin Zetterman