BMW SPRING BREAK

Vad är Spring Break?

Syftet med Spring Break är att återuppliva klubbens vårstart som tidigare skedde på Mantorp Park under åren 2010-2012 fast nu på en konferensanläggning istället.
Med de tre “G:ena”; Gemenskap, Glädje och God mat så bjuds våra BMW Club Schweden medlemmar med respektive in (måste vara familjemedlem). De som kommer är i alla åldrar, kön och ifrån hela landet. Johannebergs Slott blev platsen för nystarten under 2022. Tillsammans i ett dygn umgås vi allihop med bilutställning, gemensamma och enskilda aktiviteter samt en 3-rättersmiddag. Söndagen fördrivs med en kortare körning på vackra vägar samt ett kulturellt besök och en lättare måltid.

Inför 2023

Mer information kommer snart och i kommande Bayerisches Blatt #4.

1967 – 1987, var Slottet obebott. Under den perioden pågick en totalrenovering av slottet och de två flyglarna närmst slottet byggdes.

1989 under våren var all renovering av slottet och de två flyglarna med hotellrum färdiga för att konferensanläggningen skulle kunna ta bruk.

1991 invigdes en golfanläggning med 27 hål, som numera drivs i golfklubbens regi.

1996 tog familjen Kuhl över verksamheten. Ny restaurang byggdes i den ursprungliga slottsbyggnaden. Två konferenshus tillkom på anläggningen. Karolinerhuset och JB-huset. Ovanför konferenssalen i JB- huset finner man en fantastisk festvåning med plats för 200 personer och med nio meter upp till det stjärnhimmelliknande taket. Där finns även två barer samt en platsbyggd scen för underhållning.

Under denna period är verksamheten mest riktad till konferensgrupper och evenemang.

2008 kom de senaste tillskotten av byggnaderna östra och västra slottsvillorna med totalt 60 bäddar.
Verksamheten blir större och där efter behövs fler hotellrum.

2020 Juli, tog Thanda gruppen över verksamheten. Verksamheten riktar sig främst mot konferensgrupper och större evenemang så som fester och bröllop. Men även för privatpersoner som önskar boka en weekend i härlig slottsmiljö, njuta nere i spaavdelningen följt av en härlig 3-rätters middag i slottets restaurang.

Johannesbergs slott stod under åtta dagar i december 2018 värd för de FN-ledda fredsförhandlingarna mellan företrädare för Jemens regering och huthirebellerna, sedan Sverige accepterat värdskap för dessa i samband med konflikten i Jemen.

År 970 stod Erik Segersäll och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Den ursprungliga stadsplanen finns i stort sett bevarad och staden är ungefär lika stor nu som då. Kyrkor och ruiner, slott och torparbyar, minsta rådhuset och den största flygplatsen – alla är de en del av vår historia och alla är värda ett besök.

Sigtuna är Sveriges första stad och världens runstenstätaste plats. I över 1000 år har människor från hela världen mötts här. De magiska slotten, den vackra naturen och vattnet, ruinerna och den storslagna historien tillsammans med den unika atmosfären från alla butiker, restauranger, caféer och hotell är några av anledningarna till att Sigtuna är en så älskad plats.

Destinationen omfattar Arlanda, Märsta, Rosersberg och Sigtuna stad.

Sigtuna ligger mittemellan Stockholm och Uppsala och omsorgen om våra gäster går hand i hand med vår omtanke om miljön.

2022

0
Deltagare
0
Antal bilar

Reportage i klubbens tidning från nummer 3 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Uppslutningen av BMW-bilar från olika tidsepoker på Johannesbergs slotts parkering lördagen den 7 maj var både stor och varierad! Eftermiddagen kunde fördrivas med frågesport, ett spa-besök eller en promenad runt på parkeringen för att betrakta (sparka däck som vi säger i Sthlm) alla fina BMW-bilar på plats. Därefter var det dags att inta en mycket god trerättersmiddag med god dryck. Efter en god natts sömn började söndagen med frukost varpå vi åkte vidare till Wira Bruk där vi fick en väldig intressant guidning med en avslutande lunch. En mycket trevlig helg i BMW Club Schwedens/Stockholmssektionen regi. Stort tack!

Rolf Karlsson (medl. 11509) & Karin Zetterman (medl. 14161)

Trots jag varit medlem i BMWCS i säkert 15 år var det första gången jag deltog i denna typ av gemensamma event men det var definitivt inte den enda och sista gången. Så trevligt att träffa likasinnade med ett gemensamt intresse, BMW, och valet av plats var ju helt underbar, fantastiskt vacker miljö, spa-anläggning, god mat, trevliga och mysiga människor och många fina BMW-bilar! Kul att se och uppleva blandningen av bilar från 70-talet till helt nya BMW-modeller och se hur bildesign utvecklats under tid. En sak är säker, det finns inbyggd charm i alla årsmodeller och generationer av BMW.

Mikael Pettersson (medl. 8953)

När vi blev välkomnade till eventet var spänningen och förväntan stor. Vad som sedan skulle komma överträffade våra förhoppningar på alla plan. Vi kände en sådan gemenskap och samhörighet med alla deltagare och vi ser mycket fram emot nästa träff!

Eddie Andersson & Emma Larsson (medl. 14571)

Stort tack för årets Spring Break! Träffen och dess upplägg är i likhet med flera tidigare är vad ”vanliga” BMW-ägare uppskattar, d v s att träffa gamla och nya personer under trevliga former där intresset för bilmärket åtminstone initialt är den uppenbara gemensamma nämnaren. Men efter litet snack och samvaro visar det sig ofta att man delar även andra intressen och erfarenheter i livet. Att nästan hundra personer slöt upp är ett betyg så gott som något! Några var med för första gången, exempelvis var det ett par vid vårt bord som hade bläddrat i Bayerisches Blatt hos en BMW-återförsäljare och tyckt att BMWCS verkade en kul klubb att gå med i, vilket de följaktligen också hade gjort! I andra änden av deltagarspektret fanns ”det gamla gardet”, de som ”alltid” är med på klubbens träffar och som det alltid är kul att möta igen, särskilt nu efter de tråkiga pandemiåren. Arrangemanget var välordnat. Hotellbokningen funkade fint även om deras faktura hamnade i min skräppost. Middagen var god även om den tog litet väl lång tid, baren hann nästan stänga. Frukosten var i toppklass. Besöket på Wira var intressant, bra med guidning. Den lokala Riala-lättölen smakade bra liksom laxsalladen.Vi valde dessutom bort ruttalternativet ”Motorväg” i gps:en vilket innebar att vi fick en trevlig resa både dit och hem. Nu ser jag fram mot några Brostugeträffar!

Lasse Hannéll (medl. 4821)