BMWCS SPRING BREAK

Vad är Spring Break?

Syftet med Spring Break är att återuppliva klubbens vårstart som tidigare skedde på Mantorp Park under åren 2007 – 2012 fast nu på en konferensanläggning istället.
Med de tre “G:ena”; Gemenskap, Glädje och God mat så bjuds våra BMW Club Schweden medlemmar med respektive in (måste vara familjemedlem). De som kommer är i alla åldrar, kön och ifrån hela landet. Johannebergs Slott blev platsen för nystarten under 2022. Tillsammans i ett dygn umgås vi allihop med bilutställning, gemensamma och enskilda aktiviteter samt en 3-rättersmiddag. Söndagen fördrivs med en kortare körning på vackra vägar samt ett kulturellt besök och en lättare måltid.

Inför 2023

Den 6-7 maj 2023 välkomnar vi alla BMWCS-medlemmar till uppföljaren av förra vårens mycket uppskattade familjeevenemang BMW Spring Break som även denna gång kommer att hållas på omtyckta Johannesbergs slott.

Kostnaden för evenemanget per person är 1 595 kr i enkelrum eller 2 865 kr för två personer i dubbelrum. Priserna inkluderar ankomstfika, trerättersmiddag, övernattning, frukostbuffé, förmiddagsfika och guidning i Sigtuna. Kostnad för dryck till middagen tillkommer.

Till middagen erbjuder slottet ett dryckespaket för 360 kr med tre utvalda viner, ett till varje rätt, som förbeställs redan vid anmälan. Det går inte att välja viner separat till middagen. Öl, vatten och läsk beställs vid bordet och betalas enligt gällande prislista (ingen förbeställning krävs).

Vi uppmuntrar dig att ta med din respektive eller partner på evenemanget. Han/hon måste dock ha ett familjemedlemskap. Familjemedlemskapet kostar 100 kr/år som tecknas via Göran Benjamin på goran.benjamin@gmail.com. Ange huvudmedlemmens nummer och medföljandes fulla namn (måste ha samma bostadsadress). 

Tillägg: Om du inte är medlem ännu i BMWCS går det alldeles utmärkt att teckna ett medlemskap genom “Bli Medlem” ovan i huvudmenyn.

OBS. FULLBOKAT!

Anmälan

Sista dag för anmälan till Spring Break 2023 är måndag den 20 mars och anmälan mejlas till: springbreak@bmwcs.com.
OBS! Då antalet platser till evenemanget är begränsat gäller ”först-till-kvarn” principen.

I anmälan behöver vi nedanstående uppgifter från dig/er:

 • Namn och medlemsnummer på samtliga deltagare
 • Mobiltelefonnummer
 • Bostadsort och ungefärlig körsträcka till Johannesbergs Slott (Ziehlfahrt)
 • Enkel- eller dubbelrum
 • Antal dryckespaket (0/1/2 osv.)
 • Om du/ni ej vill deltaga i söndagens arrangemang
 • Allergier eller specialkost
 • Eventuell övrig information

OBS! VAR NOGA MED ATT ALL OVANSTÅENDE INFORMATION KOMMER MED I DIN ANMÄLAN!

Bekräftelse på anmälan får du per mejl inom fem dagar efter anmälan. 

Anmälan är bindande. Cirka 45 dagar före träffen får du ett mejl från oss med inbetalnings-instruktioner för din bokning för omgående betalning, fram till dess kan du kostnadsfritt avboka arrangemanget.

OBS. FULLBOKAT!

På området

 • Bra parkeringsmöjligheter 
 • Mat utöver det vanliga 
 • Mysiga lokaler 
 • Rejäl spa-anläggning 
 • Utmärkt inkvartering 
 • Vackra omgivningar 

Spelar du golf?

För dig som spelar golf, ta med klubborna för det ligger både övningsrange och golfbana i slottets omedelbara närhet.
Eller om du har långt att åka får du gärna komma någon dag tidigare i båda fallen. Mejla info@johannesbergsslott.se för mer information. 
 

Program 2023

LÖRDAG 6 MAJ

13:00-15:00 Ankomst till Johannesbergs slott. Parkeringsvärdarna anvisar parkering för din BMW samt fika med matig smörgås

15:00-15:30 Incheckning

15:30-18:00 Bilutställning med deltagarnas eleganta BMW-bilar, klurig frågesport i huvudbyggnaden, fri tillgång till den generösa spa-avdelningen med jacuzzi samt uppvärmd inomhus- och utomhuspool. Spela ett parti boule på gräsmattan eller läs gamla BB i huvudbyggnaden. Ta en promenad i de vackra omgivningarna eller varför inte avsluta stunden med en öl på altanen?

18:00-19:00 Mingel i festvåningen före middagen

19:00-00:00 Trerättersmiddag i Johannesbergs fina festvåning

Nattsudd – för den som orkar och vill

SÖNDAG 7 MAJ

07:45-09:30 Stor frukostbuffé

09:15-10.00 Avfärd mot Sigtuna

10:00-10:45 Parkering längs Strandvägen i Sigtuna

11:00 Guidad visning av Sigtuna stad för grupp 1

Fika för på grupp 2 på Strandvillans café, Strandvägen

12:30 Guidad visning av Sigtuna stad för grupp 2

Fika för grupp 1 på Strandvillans café, Strandvägen

Om man önskar äta lunch på Strandvillans café i anslutning till utflykten så sker det på egen bekostnad

13:00 Fritt avslut, lunch om så önskas och hemfärd i egen takt

2022

96

Deltagare

52

Antal bilar

Reportage i klubbens tidning nummer 3 2022

OMDÖMEN FRÅN 2022

Trots jag varit medlem i BMWCS i säkert 15 år var det första gången jag deltog i denna typ av gemensamma event men det var definitivt inte den enda och sista gången.

Så trevligt att träffa likasinnade med ett gemensamt intresse, BMW, och valet av plats var ju helt underbar, fantastiskt vacker miljö, spa-anläggning, god mat, trevliga och mysiga människor och många fina BMW-bilar!

Kul att se och uppleva blandningen av bilar från 70-talet till helt nya BMW-modeller och se hur bildesign utvecklats under tid. En sak är säker, det finns inbyggd charm i alla årsmodeller och generationer av BMW.

Mikael Pettersson
medl. 8953

När vi blev välkomnade till eventet var spänningen och förväntan stor. Vad som sedan skulle komma överträffade våra förhoppningar på alla plan.

Vi kände en sådan gemenskap och samhörighet med alla deltagare och vi ser mycket fram emot nästa träff!

Eddie Andersson & Emma Larsson
medl. 14571

Stort tack för årets Spring Break! Träffen och dess upplägg är i likhet med flera tidigare är vad ”vanliga” BMW-ägare uppskattar, d v s att träffa gamla och nya personer under trevliga former där intresset för bilmärket åtminstone initialt är den uppenbara gemensamma nämnaren.

Men efter litet snack och samvaro visar det sig ofta att man delar även andra intressen och erfarenheter i livet. Att nästan hundra personer slöt upp är ett betyg så gott som något! Några var med för första gången, exempelvis var det ett par vid vårt bord som hade bläddrat i Bayerisches Blatt hos en BMW-återförsäljare och tyckt att BMWCS verkade en kul klubb att gå med i, vilket de följaktligen också hade gjort!

I andra änden av deltagarspektret fanns ”det gamla gardet”, de som ”alltid” är med på klubbens träffar och som det alltid är kul att möta igen, särskilt nu efter de tråkiga pandemiåren. Arrangemanget var välordnat.

Hotellbokningen funkade fint även om deras faktura hamnade i min skräppost. Middagen var god även om den tog litet väl lång tid, baren hann nästan stänga. Frukosten var i toppklass. Besöket på Wira var intressant, bra med guidning. Den lokala Riala-lättölen smakade bra liksom laxsalladen. Vi valde dessutom bort ruttalternativet ”Motorväg” i gps:en vilket innebar att vi fick en trevlig resa både dit och hem. Nu ser jag fram mot några Brostugeträffar!

Lasse Hannéll
medl. 4821

Uppslutningen av BMW-bilar från olika tidsepoker på Johannesbergs slotts parkering lördagen den 7 maj var både stor och varierad! Eftermiddagen kunde fördrivas med frågesport, ett spa-besök eller en promenad runt på parkeringen för att betrakta (sparka däck som vi säger i Sthlm) alla fina BMW-bilar på plats.

Därefter var det dags att inta en mycket god trerättersmiddag med god dryck. Efter en god natts sömn började söndagen med frukost varpå vi åkte vidare till Wira Bruk där vi fick en väldig intressant guidning med en avslutande lunch.

En mycket trevlig helg i BMW Club Schwedens/Stockholmssektionen regi. Stort tack!

Rolf Karlsson & Karin Zetterman
medl. 11509 & medl. 14161