HVO100 – NÄSTA STEG I VÅR FÖRNYBARA RESA.

Nya framsteg görs inom drivmedelsindustrin, och för att dra nytta av etableringen av nya miljövänliga alternativ har BMW arbetat för att säkerställa att förutsättningarna finns på plats. Ett sådant är drivmedlet HVO100 som tillverkas med förnybara råvaror och som nu är godkänt för BMWs nyare dieselbilar. HVO100 är en förnybar och fossilfri diesel som kan minska CO2-utsläppen med upp till 90 %.

HVO100 – FRÅN 2020 OCH FRAMÅT.

– För den svenska marknaden innebär det att samtliga dieselbilar från BMW som tillverkats från mars 2020 och framåt nu kan tankas delvis eller helt och hållet med HVO100 och därmed bidra till minskade utsläpp av växthusgaser, säger Carl Lindwall, informationschef BMW Group Sverige.

VANLIGA FRÅGOR OM HVO100.

Vad är HVO100?

  • HVO100 är en hundra procent förnybar och fossilfri diesel som kan bidra till kraftig minskning av CO2-utsläpp jämfört med vanlig diesel. Bränslet är en kemisk kopia av vanlig diesel, men med en något lägre energitäthet. HVO ingår i drivmedelsstandarden för paraffiniska bränslen (EN15940) och betyder Hydrerade Vegetabiliska Oljor.

Vilka är de största fördelarna med HVO100?

Att den minskar CO2-utsläppen med upp mot 90 % är förstås den största fördelen, andra fördelar är:

  • bilen släpper ut mindre partiklar, kolväten och kväveoxider

  • mindre miljöfarlig vid spill

  • nästintill luktfri (utan svavel, syre och aromatiska föreningar).

Var kan jag tanka HVO100?

  • Genom olika återförsäljare har du möjlighet att tanka på mer än 200 stationer i Sverige. I dagsläget har OKQ8 landets bredaste utbud med 136 stationer.

Hur vet jag om min dieselbil kan tankas med HVO100?

Om du har märkningen “XTL” i tanklocket är det fritt fram och tanka HVO100. Det ska även finnas beskrivet i instruktionsboken.